Sommige mensen kunnen zich erover verwonderen, maar het komt voor dat echtelieden een rampzalig slechte relatie met elkaar hebben en beiden toch zeer tevreden zijn over hun seksleven. Dat is dan in feite nog het enige waarover ze geen ruziemaken.
Seks wordt niet altijd uit liefde bedreven, maar ook uit wanhoop. Er zijn vele redenen te bedenken om seks te willen hebben en liefde hoeft er helemaal niet aan te pas te komen. Seks kan een manier zijn om troost te vinden na een heftige ruzie of na geweld. Seks na een manier zijn om hem aan je te binden of –hoop je te veranderen.
In de seks kun je misschien de bevestiging vinden die je anders zo mist, wellicht is hij voor het vrijen wat zachtaardiger. Seks kan een tijdelijke oplossing zijn voor verlatingsangst en een poging om de verloren macht terug te winnen.
De spanning in een relatie komt maar al te vaak tussen de lakens tot ontlading, daarom is de seks in gespannen relaties vaak hartstochtelijker dan in gewone, rustige en liefdevolle relaties.
Maar omdat de bevrediging vaak van korte duur is, moet er steeds frequenter gevreeën worden. Deze behoefte steeds vaker te willen vrijen kan verward worden met liefde. “ik houd blijkbaar toch nog wel van hem anders zou ik toch niet met hem willen vrijen.”
Helaas, deze wanhopige seks heeft meer te maken met afhankelijkheid en haat dan met liefde en wederzijds respect. In dergelijke situaties kunnen vrouwen zo de klus kwijt zijn dat ze wanhoop en afhankelijkheid verwarren met liefde.