Web Analytics

Ex Terug Geheimen

Win Snel Je Ex Partner Terug

Wat Is Verliefdheid?

Wanneer we ons realiseren dat onze verliefdheden vooral iets zeggen over onze onbewuste neurotische conflicten en onverwerkte zaken kunnen we er veel van leren.

Wat is verliefdheid eigenlijk?

Verliefdheid is een oer verlangen naar compleet zijn, naar ‘heel’ worden. Psychologen beweren dat we in de verliefdheid op zoek zijn naar dat eerste gelukzalige gevoel van versmelting dat we met onze moeder hadden.

Er is een oud verhaal waarin verteld wordt dat mensen vroeger anders in elkaar zaten dan nu. Ze hadden vier armen en benen, twee gezichten en twee geslachtsorganen. Omdat de mensen de goden belaagden, besloot een god de mens in tweeën te klieven. Sindsdien zouden wij voortdurend op zoek zijn naar onze wederhelft (jouw ex?). we ervaren de pijn van het afgesneden zijn als eenzaamheid en we verlangen naar eenzaamwording. Dit zou onze ‘jacht’ naar die andere verklaren.

Het is zeker opvallend dat veel mensen in de liefde op zoek zijn naar hun evenbeeld, naar het vertrouwde, maar ze zoeken ook naar het aanvullende. We zieken iets bekends, iets vertrouwds en waarschijnlijk iemand waarin we onszelf bevestigd zien en tegelijkertijd willen we dat onze partner al onze eigen tekortkomingen en gebreken opheft en goedmaakt.

Een klant van me heeft me gevraagd of ik het goed vond als ze haar ervaring hier mocht delen. Ik vond dat prima. Aanhoor haar verhaal:

Linda (37)

Ik was enorm verliefd op mijn ex zonder dat ik begreep waarom. Zo leuk vond ik mijn ex eigenlijk niet eens, hij had veel trekjes die me niet aanstonden. Hij is bv. een ontzettende vrouwenversierder en in feite vind ik dat geen goed gedrag.

Toen ik hem een keer tijdens een vergadering meemaakte realiseerde ik me ineens dat we veel op elkaar lijken. Hij heeft eenzelfde manier van doen. Hij is ook behoorlijk dominant en op een bepaalde manier lomp in contacten.

Ik moest steeds glimlachen als ik hem bezig zag. Ik herkende zoveel van hem in mezelf en dat deed  me ook goed. Het was net of ik door naar hem te kijken mezelf ook iets meer begreep. Ik dacht: wanneer ik een man was geweest zou ik me waarschijnlijk net zo gedragen als hij., inclusief dat gedoe met vrouwen.

Want wanneer ik echt eerlijk durf te zijn over mezelf, ben ik ook wel een versierster, maar ik veroordeel dat erg en verhul het ook veel meer, ook omdat het van vrouwen veel minder gepikt wordt.
Succes!

Met vriendelijke groeten

Categorie: Relatieproblemen

Je emailadres zal niet gepubliceerd worden. Verplichte velden zijn * gemarkeerd

*