Web Analytics

Ex Terug Geheimen

Win Snel Je Ex Partner Terug

Relatieproblemen oplossen: wil je wel écht van je partner af?

Relatieproblemen oplossen – Ook al overheersen de nadelen, relatieproblemen kunnen ook voordelen hebben en het is nog maar de vraag of je daar vanaf wilt. In een aantal gevallen namelijk kunnen relatieproblemen ‘oplossingen’ zijn voor andere problemen.

Als jullie allebei bijvoorbeeld veel moeite hebben met intimiteit, kunnen ruzies er voor zorgen dat er voldoende afstand blijft. Als er sprake is van een geheim dat één van jullie met zich meedraagt, verkleint een gebrekkige communicatie de kans dat de waarheid ooit aan het licht komt. Als jullie moeite hebben om je, letterlijk, bloot te geven, kunnen relatieproblemen er aan bijdragen dat je je angsten op seksueel gebied niet hoeft te overwinnen.

Als je vindt dat je alles samen moet doen, dat het egoïstisch is om iets alleen voor jezelf te doen, of als je het moeilijk vind om tijd te nemen voor jezelf, heb je misschien minder moeite om er alleen op uit te trekken wanneer je ruzie hebt, of misschien gebruik je een woordenwisseling als excuus om een avondje met je vrienden op stap te gaan.

In al deze voorbeelden gaat het om vermijding van iets waar je bang voor bent of wat je moeilijk vindt: intimiteit, je letterlijk en figuurlijk blootgeven of voor jezelf kiezen. Het oplossen van de relatieproblemen zou dan met zich meebrengen dat je mogelijkheden tot vermijding afnemen en je geconfronteerd wordt met dingen die je liever niet onder ogen ziet, waar je bang voor bent of die je moeilijk vindt.

Je wilt je relatieproblemen wel oplossen, maar durf je ook je verdediging op te geven? Wil je of durf je, gezien de voordelen ervan, wel echt van je relatieproblemen af?

Je zou kunnen proberen die voordelen op een andere manier te bereiken, bijvoorbeeld door er recht voor uit te komen hoeveel afstand je ten opzichte van elkaar wil bewaren, waar je wel en niet over wilt praten.

Wat je wel en niet op seksueel gebied, wat je wel en niet samen wilt doen. Beter nog is het om iets te doen aan je angst voor of moeite met intimiteit, de waarheid, seksualiteit of het opkomen voor je eigen wensen en behoeften. Wanneer je de mogelijkheid ziet om de ‘voordelen’ van jullie relatieproblemen op een andere en betere manier te realiseren, vergroot je je motivatie om aan de relatieproblemen te werken.

Ga eens na of jullie relatieproblemen ook voordelen hebben en hoe je die op een andere manier zou kunnen bereiken.

Succes!

Categorie: Relatieproblemen

Je emailadres zal niet gepubliceerd worden. Verplichte velden zijn * gemarkeerd

*