Web Analytics

Ex Terug Geheimen

Win Snel Je Ex Partner Terug

Chocola helpt tegen liefdesverdriet!

Omdat feromonen zo’n belangrijke rol spelen bij de eerste verliefdheid, zouden we in veel gevallen moeten spreken van ‘liefde op de eerste reuk’ in plaats van over ‘liefde op het eerste gezicht’.

We krijgen ineens last van slappe knieën en vlinders in onze buik, en zijn verliefd. Het zijn de chemische stofjes in ons lichaam die ons een aangenaam gevoel geven en voor allerlei aangename ‘bijwerkingen’ zorgen. Het meest bekende van deze stofjes is phenylethylamine (PEA), dat van nature in ons lichaam voorkomt.

Het lijkt op het ‘pepmiddel’ amfetamine en heeft ook ongeveer hetzelfde effect. Spannende attracties zoals een achtbaan en ook chocolade eten kunnen u een extra dosis PEA bezorgen. Veel mensen eten chocolade als ze een beetje down zijn en een prettig gevoel willen opwekken. Chocolade werkt als een soort medicijn tegen liefdesverdriet.

Een stofje in je hoofd

PEA wekt zelf geen euforie op, maar zorgt ervoor dat de neurotransmitter dopamine vrijkomt en dat is het stofje dat het werk doet. Dopamine op zijn beurt zorgt weer voor de aanmaak van de stof oxytocine, de zogenaamde knuffelstof.

Oxytocine is de stof die net bevallen moeder in hoge concentraties in hun lichaam hebben en die er voor zorgt dat zij hun kindje doorlopend willen knuffelen. Een ander stofje dat in het chemische circus van de liefde een rol speelt, heet norepinephrine. Het zorgt voor de aanmaak van adrenaline, waardoor het lijkt of je eindeloos energie heeft.

Deze enorme verstoring van de balans in het lichaam zorgt er voor dat verliefde mensen niet meer echt nuchter kunnen nadenken en het emotiecentrum het (tijdelijk) even overneemt van de normaal altijd bewuste grote hersenen.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test van Edwin en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Gewenning aan liefde

Net als bij drugs treedt bij verliefdheid helaas ook gewenning op. De dosis PEA om blij te blijven moet steeds hoger worden maar neemt tijdens de verliefdheid juist langzaam af. Na ongeveer een jaar is alles weer stabiel en neemt een andere groep stoffen het roer over, de endorfinen die meer op de rustgevende pijnstiller morfine lijken.

Deze zorgen ervoor dat je een ontspannen gevoel hebt wanneer je bij je partner bent. Natuurlijk is deze chemische beschrijving van de liefde wel heel erg ‘’extreem” en speelt er meer in de liefde dan alleen wat gerommel met chemische stofjes, maar dat gerommel is tenminste wetenschappelijk aantoonbaar.

Hopelijk vond je het een leuk artikel!

Categorie: Liefdesverdriet

Je emailadres zal niet gepubliceerd worden. Verplichte velden zijn * gemarkeerd

*