Web Analytics

Ex Terug Geheimen

Win Snel Je Ex Partner Terug

Relatieproblemen onder ogen zien.

Als jij er met je partner er eens over bent dat er relatieproblemen zijn, zal het jullie ook niet verbazen dat de oplossing van jullie probleem in feite bestaat uit het veranderen van jullie gedrag. Je zult in ieder geval het gedrag zoals jullie dat hebben omschreven achterwege moeten laten, maar wel gedrag moet er dan voor in de plaats komen?

Wanneer je je oude gedrag achterwege laat, zijn er nog een heleboel andere gedragingen die daarvoor in de plaats kunnen komen, betere, maar ook slechtere. Het is daarom belangrijk om eerst samen te bepalen welk gedrag je voortaan wilt vertonen.

Een hulpmiddel om meer duidelijkheid te krijgen over het gewenste gedrag, is om het gedrag zoals je dat nu voor ogen hebt, volledig om te draaien. Het tegenovergestelde gedrag dus gaan benaderen.

Wist je trouwens dat op lange termijn ruzies gevolgd worden door een periode van toenemend wantrouwen jegens elkaar, met een grotere kans op meningsverschillen en ruzies. Het ruzie gedrag zelf bestaat uit zowel negatieve gedachten over elkaar en gevoelens van boosheid, als uitschelden en elkaar verwijten maken.

Als dit het probleem is, zal de oplossing bestaan uit het tegenovergestelde van wat er meeste gebeurt: rustig met elkaar bespreken wat er is voorgevallen, elkaar duidelijk maken wat je denk, voelt en wilt doen en in overleg besluiten hoe jullie je tegenover de (eventuele) kinderen zullen gedragen.

Als jullie allebei boos zijn, is het namelijk erg moeilijk om rustig met elkaar te praten. Maar ook je boosheid komt niet zomaar uit de lucht vallen. Deze is een gevolg van de negatieve gedachten die je over elkaar hebt. Om je minder boos te voelen, zul je dus ook anders moeten denken; over elkaar en over het meningsverschil.

Dit is een heel andere manier van omgaan met meningsverschillen: in plaats van te denken wat de ander denkt en wil en wat de ander wel of niet kan, ga je er vanuit dat je niet voor de ander kunt denken en dus zult moeten vragen wat er in hem of haar omgaat.

Deze gedachten leiden niet tot boosheid, hooguit tot enige irritatie vanwege het meningsverschil op zich. Als je niet boos bent, maar hooguit geïrriteerd, zijn jullie beter in staat rustig met elkaar te praten;: vragen wat je van elkaar wilt weten, antwoord geven op elkaars vragen en luisteren naar wat je elkaar te zeggen hebt. Op deze manier kom je via overleg tot een oplossing van het probleem, tot een gezamenlijke reactie waar jullie beiden achter kunnen staan.

Dit brengt rust en vertrouwen in elkaar, omdat jullie van elkaar weten wat de ander denkt, voelt en wil. Het zal je niet verbazen dat gewenst gedrag in principe geen bestraffende gevolgen heeft.

Succes!

Categorie: Relatieproblemen

Je emailadres zal niet gepubliceerd worden. Verplichte velden zijn * gemarkeerd

*