Web Analytics

Ex Terug Geheimen

Win Snel Je Ex Partner Terug

Liefde maakt blind…

“We zijn voor elkaar gemaakt”! Iets gelijkaardigs zul je in deze of andere bewoordingen vast wel eens tegen je partner hebben gezegd, zeker in het begin van de relatie. Waren jullie werkelijk voor elkaar gemaakt of leek het daar alleen maar op – maakte de liefde blind?

Het zou veel leed besparen als mensen voor elkaar werden gemaakt en als we dat meteen in het begin van de relatie zouden kunnen vaststellen. Wanneer we kijken naar het grote aantal relaties dat na korte tijd al op de klippen loopt, moeten we echter concluderen dat mensen blijkbaar toch niet echt voor elkaar zijn gemaakt of dat ze in elk geval geen goed meetinstrument hebben om vast te stellen of ze wel of niet bij elkaar horen.

Het is natuurlijk niet echt aannemelijk dat twee mensen zijn voorbestemd om hun verdere leven samen te delen. Dat is eigenlijk maar goed ook. Stel je voor dat die twee elkaar niet vinden! Blijkbaar zijn er verschillende potjes en dekseltjes die op elkaar passen, ook al gaat dat soms een beetje stroef en komt er hier en daar wat wringen aan te pas.

En als een dekseltje later toch niet zo goed blijkt te passen, kan daar met wat inspanning vaak wel iets aan worden gedaan. Ook als je niet voor elkaar gemaakt lijkt te zijn, kun je er samen nog wel iets van maken.

We zijn blijkbaar niet zo goed in staat om de ware er uit te pikken. Natuurlijk ga je niet met de eerste de beste aan de haal en probeer je een indruk van elkaar te krijgen, maar erg diep gaat dat meestal niet. Je ziet elkaar door een roze bril en zet allebei je beste beentje voor waardoor je jezelf en de ander eigenlijk een beetje voor de gek houdt.

Liefde maakt misschien niet stekeblind, maar zij vertroebelt wel je blik. Wanneer de ergste verliefdheid over is, ga je steeds beter zien. Na verloop van tijd vallen ook de minder lieve en leuke eigenschappen van je partner op, laat je jezelf ook niet meer alleen van je beste kan zien en doen de eerste wrijvingen zich voor.

In het begin zul je deze nog wel onder de mantel der liefde weten te verbergen, mar wat als die wrijvingen tot ruzies leiden en als probleempjes uitgroeien tot problemen en ze jullie relatie dreigen te ontwrichten? En wat als de relatie deuken heeft opgelopen en het dekseltje niet meer op het postje past of er vanwege de hoge druk steeds af knalt?

Dan kom je misschien tot de conclusie dat je niet voor elkaar bent gemaakt en stel je jezelf of elkaar de vraag of doorgaan nog wel zin heeft, of dat je er nog iets van gaat maken.

Categorie: Relatieproblemen

Je emailadres zal niet gepubliceerd worden. Verplichte velden zijn * gemarkeerd

*