Web Analytics

Ex Terug Geheimen

Win Snel Je Ex Partner Terug

5 Succesfactoren Om Relatieproblemen Te Vermijden – Deel 2

Heb je wel genoeg respect voor je partner (gehad)? Heb je rekening gehouden met zijn/haar gevoelens en zo je respect getoond? In dit artikel lees je waarom deze succesfactor zo belangrijk is voor je relatie, en hoe je kunt zorgen dat je deze factor niet uit het oog verliest.

Respect!

Respecteer jij je partner? Of respecteerde je je vriend/vriendin toen je nog een relatie had? Waarschijnlijk had je in het begin van het je relatie onwaarschijnlijk veel respect voor je partner maar is dat geleidelijk aan minder geworden. Je wilde meer invloed hebben op je relatie of je wilde meer “jouw ding” doen in je relatie. Ergens is het misgegaan met het respect voor elkaar.

Waarom respect zo belangrijk is

Iedereen is op zoek naar erkenning en respect. Het is een van de basisbehoeften van de mens. Zonder respect daalt je zelfvertrouwen en zonder zelfvertrouwen krijg je steeds minder zin en moed om nieuwe dingen te doen of alleen al om door te gaan met de dingen die normaal gesproken doet. Het gaat met erkenning zelfs zó ver dat het te maken heeft met de dood: als andere mensen je niet erkennen (oftewel je bestaan niet erkennen) dan kan je net zo goed dood zijn.

Wat heeft dit nu te maken met je relatie?

Respect in je relatie is een van de succesfactoren om je relatie in stand te houden. Door elkaar te tonen dat je respect voor elkaar hebt zorg je dat je relatie blijft bestaan. Dit kan je doen met hele simpele dingen als elkaar vertellen dat je van elkaar houdt tot elkaars privacy respecteren (ja, dat bestaat ook in een relatie!) tot je respect uiten door bijvoorbeeld cadeaus voor elkaar te kopen. Misschien vind je het wat vergezocht maar dit zijn zéker belangrijke manieren om het respect voor je partner te tonen.

Het belangrijkste aspect van respect

Het allerbelangrijkste is dat je je partner respecteert door naar hem of haar te luisteren. Luister naar zijn of haar ideeën, naar zijn of haar mening, naar hoe hij/zij de dag heeft ervaren. Door te luisteren en niet direct met je eigen mening aan te komen zetten en het gesprek over te nemen zorg je ervoor dat de ander ook wéét dat je respect hebt.

Wat doe jij om je respect te tonen?

Iedereen toont respect voor de partner op een andere manier. Hoe toon jij respect voor je partner? Laat het even weten in een reactie!

Categorie: Relatieproblemen

Je emailadres zal niet gepubliceerd worden. Verplichte velden zijn * gemarkeerd

*