Web Analytics

Ex Terug Geheimen

Win Snel Je Ex Partner Terug

Liefdesverdriet Verwerken Met Deze 11 Praktische Tips!

Liefdesverdriet verwerken gebeurt in enkele fasen. Eerst & vooral ga je ontkennen dat je relatie gedaan is en je gaat het bijzonder moeilijk krijgen om te accepteren dat jouw partner het heeft uitgemaakt. Je bent enorm verdrietig & zelfs amper te troosten…

Vervolgens ga je in een moment van wanhoop terecht komen. Je gaat je wat laten “hangen”. Je voelt je slecht, je gaat je misschien minder goed verzorgen (zowel lichamelijk als geestelijk) & je voelt je wat depri. Je hebt ook nergens zin in & uitgaan zegt je helemaal niets meer!

Stilletjes aan ga je in een fase (tevens de 3e fase) terechtkomen waarin je voor eigen gaat uitmaken dat het misschien wel “beter zo is” en je gaat je ex stilletjes los kunnen laten. Je gaat het allemaal wat kunnen relativeren en de diepe emotionele band die er tussen jullie was ga je kunnen doorknippen.

Deze fase is best een moeilijke fase in de liefdesverdriet. Jezelf aan iets vastklampen zodat je er echt om geeft kost ook tijd, wel je losmaken van iets gaan logischerwijze ook tijd nodig hebben…

Ik wil je enkele tips geven om je liefdesverdriet sneller te kunnen verwerken:

 1. Accepteer dat de relatie gedaan is, dat jij je ongelukkig voelt & besef dat tijd alle wonden heelt (ook al heb jij hier op dit eigenste moment waarschijnlijk geen boodschap aan! Jij wilt gewoon terug bij je ex komen…)
 2. Betrek andere personen die dicht bij je staan. Praat over hoe jij je voelt,  dat lucht op, en je voelt je minder eenzaam.
 3. Probeer sociaal te doen. Ook als je er eigenlijk geen trek in hebt. Probeer die oude goede band met je vrienden terug op te bouwen en zoek steun daarin.
 4. Doe leuke dingen. Dingen die JIJ echt fijn vindt. Dat kan een oude hobby zijn, of een geheel nieuwe hobby… maar doe iets alleszins om niet aan die liefdesverdriet te denken…
 5. Doe dingen die je een goed gevoel over jezelf geven. Geef bij voorbeeld je kamer een opknapbeurt. Of geef jezelf een opknapbeurt, ga naar de kapper, of ga met een vriend(in) de stad in en koop wat leuks voor jezelf.
 6. Vermijd situaties die je laten denken aan je ex. Ga geen oude vakantiefoto’s bovenhalen of draai geen muziek waarop jullie de eerste keer op gekust hebben. Deze herinneringen gaan je heus niet helpen om je liefdesverdriet te verwerken!
 7. Aarzel niet om hulp te zoeken . Het is helemaal geen schande om hulp te zoeken! Juist diegene die zich laten helpen & ondersteunen gaan liefdesverdriet sneller kunnen verwerken of in mijn geval –wel terug bij je ex komen-
 8. Ga niet meteen op zoek naar een andere relatie. Dat kan misschien emotioneel helpen omdat jij je niet eenzaam wilt voelen, maar je gaat na verloop van tijd merken dat je eigenlijk je nieuwe partner “gebruikt” om je ex te vergeten. Dat is niet netjes ten opzichte van je nieuwe partner want hij/zij gaat zich gebruikt voelen als object als zijnde hulpmiddel om aan te tonen dat jij nog steeds aantrekkelijk bent voor andere personen.
 9. Ga je verdriet niet gebruiken als een middel om aandacht te krijgen van je omgeving of om je ex zich schuldig te laten voelen.
 10. Ga je ex niet omschrijven als de beste persoon ter aarde, maar ga ook niet jezelf wijsmaken dat hij of zij niet de moeite waard was om van te houden.
 11. Maak je zelf geen verwijten, relaties mislukken nu eenmaal (en meer dan je denkt!).  Besef dat je op de waarom-vraag vaak geen bevredigend antwoord krijgt. Vraag je liever af: ‘Waarom zou mij dit niet kunnen overkomen?’ en bedenk dat het de meest liefdevolle mensen kan gebeuren.

Enorm veel succes!

Categorie: Liefdesverdriet

Je emailadres zal niet gepubliceerd worden. Verplichte velden zijn * gemarkeerd

*