Web Analytics

Ex Terug Geheimen

Win Snel Je Ex Partner Terug

Liefdesverdriet verwerken door te hoppen van A naar B

Hoe je je liefdesverdriet het best verwerkt, is voor iedereen anders. Wat je in ieder geval niet met doen, is je na de scheiding direct in de armen van een nieuwe liefde storten. Wie van de ene naar de andere relatie hopt, heeft geen tijd om te rouwen en verdriet – hoe groot of klein – echt te voelen.

Daardoor is de kans groot dat je bepaalde gedragspatronen van de ene relatie meeneemt naar de volgende en daarmee de nieuwe geliefde “besmet”. Heeft je ex je bijvoorbeeld bedonderd en heb je snel een nieuwe vriend of vriendin dan loop je het risico die nieuwe liefde met veel wantrouwen en jaloezie te benaderen terwijl daarvoor geen enkele reden is.

Tijd tussen de ene en de andere relatie is nuttig en noodzakelijk. Het geef je de ruimte dingen te plaatsen, afstand te nemen & te relativeren.

Gedoseerd je liefdesverdriet verwerken

Een gebroken hart heelt het best en het snelst als het aandacht krijgt en niet wordt genegeerd. Dat betekent dat je jezelf volledig mag overgeven aan het liefdesverdriet als het de kop opsteekt. Waak er wel voor dat het je leven gaat beheersen en dat je erin zwelgt.

Doseer de tijd dat je verdrietig bent en geef het verdriet aandacht als het aan de orde is. Voel je je goed, geniet dan vooral van die vrolijke bui en laat het gebroken hert even voor wat het is. Er is sowieso veel voor te zeggen om in rouwperioden ook lol te maken, leuke dingen te doen en afleiding te zoeken. De positieve energie die je daarmee opdoet, sleurt je door deze verdrietige periode heen.

Hoe lang het precies duurt voor het over is, weet niemand. Tijd is een woord dat hoort bij liefdesverdriet. Je kunt je agenda pakken en heel praktisch met jezelf afspreken dat je er over een week of vier ‘overheen’ zult zijn, maar verdriet laat zich uiteindelijk niet inplannen of uitboeken.

Categorie: Liefdesverdriet

Je emailadres zal niet gepubliceerd worden. Verplichte velden zijn * gemarkeerd

*